Gak: Poznat uzrok obrušavanja plafona u vrtiću (Video)

Inđijski vrtić u kome je došlo do obrušavanja plafona, kada je šestoro dece povređeno najverovatnije biće srušen i na tom mestu gradiće se novi objekat, rekao je za Sremsku tv predsednik Opštine Vladimir Gak. Naime, to je jedno od dva ponuđena rešenja koja su Gaku usmeno saopštena nakon procene koju je obavio Građevinski fakultet u Novom Sadu.  Druga solucija bila bi rekonstrukcija objekta, ali bi ona, kažu nadležni koštala gotovo kao i izgradnja novog.

Stručnjaci koji su obavili procenu predškolskog objekta u kome je došlo do obrušavanja plafona u decembru prošle godine,  za sada su usmeno saopštili predsedniku Opštine da su uočili da je problem postojao od  samog početka izgradnje, jer krovna konstrukcija vrtića nije tada dobro planirana, odnosno raspon između kosih konstrukcija bio je veći od dozvoljenog . Podsećamo taj vrtić građen je sredinom 80 –ih godina prošlog veka, rekao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija gostujući u Temi Sremske.

Ukoliko bi se u Inđiji odlučili za rekonstrukciju objekta, kažu da bi to bili kompleksni radovi koji bi i mnogo koštali, izjavila direktora Jelena Kresojević, Predškolske ustanove u Inđiji.

Podsećamo, incident u kome je povrećeno šestoro dece jasličnog uzrasta dogodio se 20. decembra prošle godine. U trenutku dok su deca spavala na njih je pao deo plafona. Intervenisala je služba inđijske Hitne pomoći, deca su prevezena u Dečju bolnicu u Novom Sadu. Radilo o lakšim telesnim povredama. Objekat u kome su boravila deca nije bio oštećen, niti je bilo naznaka obrušavanja plafona, u više navrata isticali su tada nadležni.

Opširnije u Novostima Sremske televizije.

%d bloggers like this: