Prenosimo saopštenje Opštine Pećinci (Video)

Prenosimo u celosti saopštenje Opštine Pećinci povodom upada čelnika Demokratske stranke u Opštinu Pećinci

„Čelnici i aktivisti Demokratske stranke nastavljaju sa praksom nasilnog upadanja u institucije Opštine Pećinci. Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Pećinci Nikola Mažić i zamenik predsednika izvršnog odbora DS Darko Simić su danas, uz pomoć poslanika Demokratske stranke Dragane Rakić i Srđana Milivojevića, na silu ušli na sednicu Komisije za planove Opštine Pećinci, koja je održavana u zgradi Opštine.

Nakon što su od strane predsednika Komisije zamoljeni da napuste sednicu, kako bi Komisija mogla da nastavi sa radom, oni su to odbili, a poslanica Dragana Rakić je počela da drži politički govor, čime je u potpunosti onemogućila rad Komisije, pa je predsednik Komisije bio primoran da prekine sednicu, a lokalna samouprava je o incidentu obavestila policiju. Nakon dolaska policije Mažić, Simić i Rakić su napustili zgradu Opštine, a Milivojević je ostao na sednici Komisije koja je nastavila sa radom.
Ovo je za svega nakoliko meseci treći upad čelnika i aktivista Demokratske stranke u institucije opštine Pećinci. Najpre su upali u zgradu predškolske ustanove u Pećincima, nedavno u zgradu srednje tehničke škole, a sada i u zgradu Opštine Pećinci. Za sve to vreme lokalna vlast je pokazivala veliko strpljenje i nije odgovarala na optužbe i uvrede, sa ciljem da izbegne eskalaciju sukoba, i trudila se da nastavi sa poslovima za koje su je građani opštine Pećinci izabrali.

Međutim, danas smo bili primorani da pozovemo policiju, jer ne možemo da dozvolimo da institucije budu taoci i žrtve samovolje nekoliko opozicionih aktivista. Ovakve demonstracije sile od strane Demokratske stranke posebno su nedopustive prema obrazovnim ustanovama, a dužnost lokalne samouprave je da obezbedi sigurnost za decu koja ih pohađaju i za sve građane. Stoga ćemo ubuduće na svako nasilje odgovoriti podnošenjem prijava nadležnim organima, ubeđeni da će institucije ove zemle biti u stanju da u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima zaustave nekoliko političkih aktivista kojima je nasilje postalo jedini argument.“

%d bloggers like this: