“Mitros” ponovo u Africi (Foto + Video)

Proizvodi „Mitrosa Fleischwaren“ iz Sremske Mitrovice stigli su i na tržište Ekvatorijalnae Gvineje. Na zvaničnom tviter nalogu potpredsdnika Vlade te države Teddy Nguema 28. januara je objavljen snimak  na kome se vidi da su dva kontejnera robe iz Srbije iz sremskomitrovačkog „Mitrosa“ avionom dopremljena u tu zemlju. To je realizacija ranije postignutog dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i tadašnjeg ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića sa zvaničnicima te centralnoafričke zemlje, u cilju unapređenja ekonomske saradnje. Inače, Ekvatorijalna Gvineja je jedna od najbržerastućih privreda Subsaharske Afrike u prošloj deceiniji, i ima treću proizvodnju nafte po količini u Africi, posle Nigerije i Angole.

Intersanto je, da je upravo na današnji dan 2015. godine novom vlasniku “Mitrosa” Johanu Gerlingeru uručen simboličan ključ ovog preduzeća. Za nešto više od 13 hektara zemljišta sa pravom korišćenja i ukupno 36 objekata “Mitrosa”, austrijski investitor platio je 800.000 evra i najavio ulaganja od desetak miliona evra.

Kako je izgledao put da se od “propalog” preduzeća preraste u današnjeg giganta u mesnoj industriji pogledajte u Novostima Sremske tv.