Dokumantacija spremna, čekaju se sredstva (Video)

Sremskoj televiziji je potvrđeno da je projektna dokumentacija za rekonstrukciju pozorišta u Sremskoj Mitrovici završena.  Sledeća faza podrazumeva  obezbeđivanje sredstava za realizaciju projekta. Grad se sprema da konkuriše za sredstva kod viših instanci vlasti. Plan je da pozorište postane reprezentativan objekat u centru grada. Podsećamo, poslednji put ozbiljniji radovi su izvođeni 80 –ih godina prošlog veka.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović, prvi put javnosti je pred našom kamerom pokazala plansku dokumantaciju koju je Grad pripremio za adaptaciju pozorišne sale i za sve radove na tom objektu, koji su neophodi kako bi grad dobio reprezentativno pozorište. Prethodno je Zavod za zaštitiu spomenika kulture dao uslov da se dokumentacija radi.

Mitrovčani podržavaju ovu odluku i ističu da od ranije postoji velika potreba za rekonstrukcijom jedne od najvažnijih i najpoznatijih zgrada koja se naslanja na Srpski dom i Galeriju, i nalazi se u najužem gradskom jezgru.

Podsećamo, o ovoj značajnoj investiciji u prošlonedeljnoj Temi govorio je i šef naprednjaka u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine predstavljajući  ovogodišnji vojvođanski budzet i planirane investicije.

Zgrada Pozorišta „Dobrica Milutinović“ datira iz 40-ih godina prošlog veka i nije odlela zubu vremena. Inače mitrovačko pozorište je profesionalno sa dugom tradicijom negovanja amatera. Domaćin je mnogih kulturno – umetničkih programa, poput Festivala besedništva. Godišnje ga poseti više desetina ljubitelja pozorišne umetnosti.

%d bloggers like this: