Počela podela energetskih vaučera (Video)

Prvoj grupi korisnika od ukupno odobrenih 880 zahteva uručeni su energetski vaučeri u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Podela će trajti narednih nekoliko dana, a Grad je za tu meru sredstva obezbedio kroz uštedu struje tokom praznika. Obezbeđeno je ukupno 8,5 miliona dinara.

Za prvih 50 korisnika podela je počela u jutarnjem terminu, a tokom dana rečeno je da će biti još jedan popodnevni termin, i tako narednih nekoliko dana, jer se radi o ukupno 880 korisnika, a cilj je da se posao što pre završi. Među prvima, energentski vaučer u vrednosti 10 hiljada dinara uručen je Joci Šainoviću iz Jarka, koji je više nego zadovoljan ovom pomoći.

Svi korisnici ove pomoći mogli su tom priliko od članova nadležene Komisije da dobiju potrebna obavešetnja i tako reše nedoumice oko upotrebe vaučera.

Da podsetimo, prvobitno je Grad obezbedio 5 miliona dinara za ovu meru, ali zbog velikog interesovanja građana odlučeno je da se svima izađe u susret. Deo nedostajućeg novca obebeđen je uštedom eneregenata tokom praznika, saopštio je ranije resorni načelnik  Dražen Riđošć, načelnik GU za socijalnu politiku u Sremskoj Mitrovici.

Zahvaljujući ovoj meri, koja je postala deo socijalne politike grada skoro 900 domaćinstava iz kategorije socijalno ugroženih lakše će prezimiti, zaključili su nadležni.

Jovana Stupar i Dejana Kovačević

%d bloggers like this: