Rešeno više predmeta nego što je primljeno (Video)

Osnovni sud u Sremskoj Mitrovici samo tokom prošle godine smanjio je broj nerešenih predmeta za skoro 19%. Na osnovu toga se može zaključiti da je rad Suda bio dobar. Problem koji je uočen i na koji će se posebno obratiti pažnja, kažu u Sudu u ovoj godini jeste povećanje broja starih predmeta.

Prema zvaničnim podacima u toku prošle godine u mitrovački Osnovni sud primljeno je 7.691 predmet, u radu je bilo ukupno 12.511 predmeta, a rešeno je 8 .592, odnosno rešeno je više predmeta nego što je primljeno, kaže za našu televiziju predsednik Branislav Trninić.

Novoizabrani nosioci pravosudbnih funkcija doprineće da rad Suda bude još efikasniji, kaže naš sagovornik i navodi da su sve tri nove sudije raspoređene u parničnoj materiji i u sporovima iz radnog odnosa.

Podsećamo, na sednici Skupštine Republike Srbije krajem prošle godine izabrano je tri sudije za Osnovni sud u Sremskoj Mitrovici. Sudije su izabrane na predlog Visokog saveta sudstava, a na funkciju su stupile 1. januara ove godine. U toku je konkurs za još jednu sudiju. Trninić smatra da se sremsko pravosuđe kreće u dobrom smeru i da će kadrovska pokačanja pozitivno odraziti na rad suda, da će postupanje biti još efikasnije i da će, što je najvažnije građani to brzo prepoznati.

%d bloggers like this: