Uspeh mladih atletičarki “Srema” u Beogradu

Četiri mlade atletičarke AK „Srem“ nastupile su proteklog vikenda na Otvorenom dvoranskom prvenstvu Beograda u atletici za starije pionire/ke.

Najuspešnija je bila Tara Žarić u trci na 1500m koja je osvojila zlatnu medalju pobedivši sa novim dvoranskim ličnim rekordom koji sada iznosi 5:26,25. Trčala je samouvereno, samostalno, ispoštovala dogovorenu taktiku i to je rezultiralo ubedljivom pobedom i dobrim rezultatom.

Iva Bežanović je u disciplini skok u vis osvojila bronzanu medalju preskočivši visinu od 1,57m što je odličan rezultat obzirom da je u poslednja 3 meseca u vis skakala dva puta jer preko zime ne koristi sunđere za skakanje. U disciplini bacanje kugle (3kg) bila je dvanaesta sa 8,29m.

Katarina Škorić je zbog uganuća zgloba i nedovoljne oporavljenosti nastupila u disciplini bacanje kugle koja nije njena specijalnost i osvojila deseto mesto sa 8,91m.

Miona Makismović je trčala 60m i u kvalifikacijama istrčala svoj lični rekord 8,63s da bi nastupom u B finalu rekord pomerila za još dve stotinke i on sada iznosi 8,61s. Tim rezultatom osvojila je dvanaesto mesto od ukupno 80 takmičarki.

Jovana Stupar

%d bloggers like this: