Praznični izazovi (Video)

Tokom praznika, skloni smo da uživamo kao svi Sremci hedonisti u dobroj hrani, piću i tek posle praznika se suočavamo sa posledicama. Razne tegobe nas muče posle uživanja u nešto većim količinama kalorija koje smo uneli kroz razne specijalitete i piće.

Sremci vole praznike na svoj način. Odamaraju se do granice lenjosti, a onako uspet, reklo bi se „s nogu“, uživaju u hrani koju su sa posebnim zadovoljstvom pripremili za ove specijalne dane, uz obaveznu opasku „da ne bude malo“.

Tokom ovih dana ne razmišlja se nešto posebno o nekoj šetnji, maloj fizičkoj aktivnosti, svi smo na jedan poseban način opsednuti hranom, a posledice nisu baš zanemarljive.

Savete uglavnom svi čujemo i znamo, ali ih se i ne pridržavamo.Nova godina je samo jedan od praznika koji je otvorio tu čarobnu kutiju u kojoj se nižu i drugi praznici kada ćemo da nastavimo istim tempom i negde krajem januara pokušati da sumiramo kako nam je protekao prvi ovogodišnji mesec. Samokontrola je najbolji lek, a od nas zavisi koliko smo spremni na to.

Dragana Popov

%d bloggers like this: