Otvorena japanska fabrika guma “Tojo Tajers” u Inđiji (Foto + Video)

“Danas je poseban dan, retki su tako važni, pre 5 godina smo počeli da sanjamo ovaj san”, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. “Nije lako bilo ostavriti ove snove, i to ne bi moglo bez japanske Vlade. Ove gume biće na automobilima širom sveta, i sa njima je svima razgovarao gospodin Šimicu”, rekao je Vučić. “Očekujemo da odavde, iz Inđije, odu najbolje gume u ceo svet”, naglasio je Vučić. “Za Inđiju svi znaju, 117 hiljada metara kvadratnih su velika investicija, i drago mi je što nismo kasnili nijedan dan. Ponosan sam na 460 radnika, biće ih još 120”, najavio je predsednik.

Takahiko Katsumata, ambasador Japana pozdravio je sve prisutne i istakao da je u pitanju veliki projekat, koji predstavlja novu budućnost kompanije.

Šimicu je posebno istakao dobre poslovne odnose na svim nivoima u Srbiji, republičkom, pokrajinskom i opštinskom.

I dodao da će ova fabrika biti kamen temeljac za buduće odnose.

Prijateljstvo dve zemlje ojačano je razvijanjem ekonomskih odnosa, rekao je Šimicu.

Generalni direktor kompanije Takaši Šimicu izrazio je zadovoljstvo zbog današnjeg otvaranja kompanije za auto gume, i rekao da su japanski partneri počastvovani što je Tojo Tajers otvorio svoj pogon u Inđiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je pogone Tojo Tajers u Inđji, a sa njim su ministarke Irena Vujović i Jelena Begović, kao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Svečano otvaranje fabrike guma kompanije Tojo Tajers je danas, 14. decembra, sa početkom u 11 časova u Industrijskoj zoni Severoistok u Inđiji,

Na ceremoniji će, pored visokih državnih zvaničnika Republike Srbije, na čelu sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem,  biti prisutni i generalni direktor korporacije Tojo Tajers Takaši Šimicu, kao i ambasador Japana u Srbiji Takahiko Katsumata.

Korporacija Tojo Tajers jedan je od vodećih svetskih proizvođača guma više od 70 godina, sa sedam fabrika guma i četiri fabrike auto delova, kao i gotovo 13000 zaposlenih širom sveta. Fabrika u Inđiji predstavlja prvu grinfild investiciju japanske korporacije Tojo Tajers u Srbiji, ali i u čitavoj Evropi.

Mirjana Stupar