Ko će imati umanjene račune za struju i gas? (Video)

U Sremskoj Mitrovici će posle stupanja na snagu nove Uredbe status energetski ugroženog kupca imati oko hiljadu građana. Podsećamo, do sada je pravo na umanjenje računa za električnu energiju imalo 400 lica na teritoriji Grada. Novom Uredbom, osim umanjanje računa za električnu energiju, ugroženi kupci mogu da računaju I na povoljnosti za plaćanje gasa, kao I toplotne energije.

Na povoljnosti u vezi plaćanja računa za eleketričnu energiju do sada je na godišnjem nivou moglo da računa oko 400 građana Sremske Mitrovice, jer su svi oni prethodno ispunili uslove za status energetski ugroženog kupca. Novom uredbom su definisani drugačiji uslovi  po kojima će taj status moći da ostvare:

KORISNICI PRAVA NA NOVČANU SOCIJALNU POMOĆ

KORISNICI PRAVA NA DEČIJI DODATAK ILI UVEĆANI DODATAK ZA POMOĆ I NEGU DRUGOG LICA

DOMAĆINSTVA SA MINIMALNIM PRIHODIMA

Građani smatraju da je im I ova vrsta pomoći za predstojeću zimu mnogo znači, posebno što će po novoj Uredbi moći da računaju ne samo na umanjenje računa za struju nego I za gas I toplotnu energiju. Kako je rečeno u resornoj Gradskoj upravi u Sremskoj Mitrovici dražava je, po novoj Uredbi obezebedila 4 milijarde dinara za zaštitu energetski ugroženih kupaca, a s tim u vezi određene su I obaveze lokalnih samouprava. Zahtev za dobijanje statusa energetski ugroženog kupca Mitrovčani mogu predati u Usložnom centru na šalteru broj 6, kažu nadležni I ističu da je procedura u vezi s tim maksimalno pojednostavljena. Podsećamo, nova Uredba o energetski ugroženom kupcu stupa na snagu krajem ove nedelje 17. decembra. 

Prilog pogledajte u Novostima Sremske tv u 16, 19 i 22 sata.