Sava u opadanju (Video)

Posle perioda porasta vodostaja Save kod Sremske Mitrovice od jutros je zabeženo opadanje. Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da će se taj trend opadanja nastaviti i narednih dana. U lokalnom Štabu za vanredne situacije kažu, da oni, bez obzira na tu informaciju redovno prate stanje na terenu i ukoliko zatreba biće spremni da odmah preduzmu potrebne korake u odbrani od visokih voda. Od juče je vodostaj Save kod Sremske Mitrovice u opadanju za skoro 30 cm. Zapazili su to i Mitrovčani koji svakodnevno šetaju savskim kejom.

Čim je Sava počela da raste, mnogi su sa više pažnje počeli da prate izveštaje iz RHMZ-a jer Mitrovčani i dalje pamte 2014.godinu i borbu sa nabujalom Savom, kada je reka kod Sremske Mitrovice dostigla istorijski maksimum – 863 cm.

Nadležna vodoprivredna preduzeća prate stanje na terenu i u koordinaciji su sa lokalnim Štabom za vanredne situacije u Sremskoj Mitro vici. Da podsetimo, trenutno vodostaj Save kod Sremske Mitrovice prema merenjima u 12 sati iznosi 449 cm, redovna odbrana pd poplava se uvodi na 650 cm, a vanredna na 750 cm.

Jovana Stupar

%d bloggers like this: