Počelo suđenje za nezapamćen zločin (Video)

U sremskomitrovačkoj Palati pravde počelo je suđenje za ubistvo Ljubomira Trnića.  Za nezapamćen zločin u Sremskoj Mitrovici, kada je beživotno telo muškarca umotano u tepih pronađeno u gepeku automobila u naselju “Kamenjar” okrivljen je 38–godišnji muškarac iz Sremske Mitrovice.

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva, a kako prenose I drugi mediji okrivljeni Venes Lekarević se tereti da je tog kobnog 26. avgusta 2021. žrtvu pretukao do smrti, a onda njegovo telo umotao u tepih stavio u gepek “golfa”koji je pronađen u naselju “Kamenjar”.

Kako Sremska saznaje, na glavnom pretresu, okrivljeni pred Sudskim većem nije želeo da iznese odbranu, iz zdravstvenih razloga, ali je potvrdio da se slaže sa izjavom koju je dao u Tužilaštvu. Tada je rekao da su se on i pokojni Trnić za stolom sporečkali, nakon čega ga je pesnicom udario i da se detalja ne seća, jer je po njegovim rečima bio pijan.

Kako prenose I drugi mediji, na tom ročištu je saslušan i jedan svedok, kao i Jovana Trnić, supruga ubijenog Ljubomira. Saznajemo da se ona nije složila sa kvalifikacijom dela, ona smatra da se dogodilo teško ubistvo, a ne ubistvo kako je to Tužilaštvo kvalifikovalo.  Jovana, podsećamo je posle ubistva muža ostala sa tri maloletne devojčice.

Podsećamo, za ovo krivično delo je prvobitno bila osumnjičena i 27 – godišnja N.K. , ali je protiv nje obustavljena istraga, jer nije bilo dovoljno dokaza za optužnicu.

%d bloggers like this: