Pojačan broj autobusa (Foto + Video)

Već sutra broj autobusa koji saobraćaju u Inđiji biće pojačan sa ukupno dva, a u narednih nekoliko dana biće pronađeno rešenje za bolje funkcionisanje javnog prevoza na teritoriji Opštine Inđija, dogovoreno je, između ostalog, na današnjem sastanku predstavnika “Laste”, inđijskih mesnih zajednica i predsednika Opštine Inđija Vladimira Gaka.

“Tema nije prijatna, zato smo i napravili ovaj sastanak, da nađemo rešenje”, rekao je na početku sastanka sa predstavnicima Laste predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

“Novac građana se troši, a prevoz ne funkcioniše, naglasio je Gak, i podsetio da pre nekoliko godina nije funkcionisao prevoz radnika. Danas imamo daleko goru situaciju”, rekao je Gak.

“Zahtevali smo 12 autobusa, 5 do 6 novih, ali to nije ispunjeno. Javna nabavka je na 140 miliona dinara, od čega opština subvencioniše 90 miliona”, kaže predsednik.

“Dobro je da razgovaramo, da resšavamo probleme, Lasta je veliki sistem sa 2100 zaposlenih, ali ja preuzimam odgovornost, rekao je Vladan Sekulić”, generalni direktor “Laste”

“Imali smo problem u nedostatku vozača, to smo rešili pre nedelju dana, vozila su tehnički ispravna”, rekao je Sekulić

“Naša je obaveza da se vozite u sigurnim vozilima, kaže generalni direktor “Laste”.

“Tokom nedelje ponovo ćemo se sastati da vidimo šta smo uradili”.

Predstavnici svim mesnih zajednica, izneli su probleme sa prevozom u svojim sredinama, gde ima mnogo nerealizovanih polazaka, i gde su građani ostali uskraćeni za uslugu prevoza.

Korisnike naših usluga ne treba da interesuje da smo jedina firma koja nema subvencije, da funkcionišemo iz svog budžeta, rekao je direktor “Laste”. Zahtevao je da ima uvid u sve linije na teritoriji opštine, da vidi šta može biti poboljšano i korigovano. Potrudićemo se koliko danas da rešimo sve probleme prevoza, posebno dece.

“Lasta je veliki sistem, ali svi zaposleni su dužni da sarađuju sa putnicima, a njihova nezadovoljstva ne bi trebalo građani da osete”, rekao je Sekulić

“Obaveza rukovodstva “Laste” je da sarađuje sa predstavnicima mesnih zajednica 24 sata”, kaže Vladan Sekulić.

“Lasta” je danas pojačala vozni park sa jednim, a sutra će sa još jednim vozilom.

%d bloggers like this: