Uskoro izgradnja kanalizacione mreže

U prisustvu ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović, danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Pećinci, u naseljima Popinci i Prhovo. Ugovor sa izvođačima radova potpisao je direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević,a prisustvovao i predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić.

Vujović je navela da su sredstva za realizaciju ovoj projekta obezbedila je Vlada Srbije, preko Ministarstva zaštite životne sredine, iz kreditne linije Razvojne banke Saveta Evrope. Iz ovih sredstava, biće realizovan niz zelenih kapitalnih projekata.

„Potpisivanjem ovog ugovora stekli su se uslovi da krenemo u izgradnju 24 kilometra kanalizacione mreže u dva naselja opštine Pećinci. Investicija je vredna 740 miliona dinara, i rešiće problem nedostajuće kanalizacione mreže građanima koji žive u Popincima i Prhovu. Kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine uložićemo u narednom periodu 200 miliona evra u izgradnju nedostajuće komunalne infrastrukture i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda širom Srbije. To su izuzetno značajni projekti kojima podižemo standarde zaštite životne sredine, a samim tim i kvalitet života građana“, rekla je Vujović.

Služba za komunikacije i odnose sa javnošću
Ministarstvo zaštite životne sredine
Beograd 06 oktobar 2022. godine

%d bloggers like this: