“Zlatne fruške staze” (Foto + Video)

“Imali smo početnu ideju da manifestacija oživi, da osvoji srca poklonika sporta, ali dostigli smo broj od 1000 učesnika, što nas obavezuje da naredne godine budemo još masovniji”, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, i zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije. “Želimo da za 15 godina najuspešnija nacija u biciklizmu, Slovenci, dođu da nam budu gosti. Moramo još više da radimo na uređenju infrastrukture na Fruškoj gori, posebno puteva”, istakao je Mirović.

Aplikacija je u početnoj fazi, ali već su učitane staze. U planu je da svako može da jr koristi, mapirano je 20 staza, u dužini od 150km.

Svaka staza imaće obeležen početak i kraj, kao i dužinu, i očekivano trajanje, kao i težinu. Biće predloženi i meseci kada je najbolje voziti, koliko je pređeno, i koliko je ostalo.

Cilj je da naredne godine bude 1500 takmičara, biće promenjene trase, prilagođene početnicima.

Najbitnije je obučiti mlade za voznju biciklom.

Preko 1000 takmičara bilo je u ovoj manifestaciji, u nekoliko trka. Vrhunac je bio MTB maraton.

Ivan Arpas, direktor manifestacije “Tour de Fruška” je rekao da su ovu trku prepoznali ljudi širom Evrope. Urađena je aplikacija, koja je nastala kroz taj projekat.

Prisustvuju predstavnici Pokrajinske vlade, kao i predsednik Vlade Vojvidine Igor Mirović.

U Vili Stanković u Čortanovcima održano je predstavljanje aplikacije “Zlatne fruške staze”, kojem je prisustvovao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Manifestacija Tour de Fruška ove godine je prvi put organizovana, ali je za vrlo kratko vreme dobila podršku ljubitelja biciklizma, kao i Pokrajinske vlade, rečeno je na predstavljanu aplikacije “Zlatne fruške staze”, koja je organizivana u Vili Stanković u Čortanovcima.

Mirjana Stupar