Skupština odlučila: Zec više nije odbornica!

Skupštinskom većinom danas je razrešena odbornica Grupe građana “Grad za sve nas” Nataša Zec. Zec nije prisustvovala zasedanju.

Nakon rasprave Skupština je konstatovala prestanak mandata odbornice Zec, koja je kako smo već izveštavali 13. septembra na Pisarnici Gradske uprave predala ostavku, u kojoj je navedeno da to čini iz ličnih razloga, a mesec dana ranije, pod pritiskom javnosti na svom Fejsbuk nalogu je najavila da će podneti ostavku.

Da podsetimo, odbornica Grupe građana „Grad za sve nas“ Nataša Zec je na prošloj sednici sa skupštinske govornice pozvala da u Kukujevcima zapeva promoter ustaštva Marko Perković Tompson što bi, kako je to ona tada obrazložila bilo u duhu tolerancije s obzirom da je na Krajiškom poselu u Čalmi pevao Baja mali Kninđza. To je za javnost, građane, većinu političkih aktera u lokalu, u trenutku kada se u Sremu obeležava 80 godina od stradanja Srba od ustaša bilo neprihvatljivo poređenje, koje je izazvalo burne reakcije.

Grupa građana “Grad za sve nas” na izborima je osvojila 11 odborničkih mesta u Skupštini Grada. Na idućoj sednici biće izabran odbornik koji će zameniti Zec, rečeno je na današnjem zasedanju.