Počela izgradnja novog vrtića u Šidu (Foto + Video)

Počela je izgradnja novog vrtića na teritoriji Opštine Šid sa 140 mesta za najmlađe sugrađane. Novi objket Predškolske ustanove „Jelica Stanivuković Šilja“ prostiraće se na preko hiljadu metara kvadratnih i biće opremljen tako da deci i zaposlenima omogući podsticajan prostor za rad i učenje. Vrednost investicije je 131 milion dinara, a rok za završetak radova je 12 meseci.

Ministar Branko Ružić je svečanim presecanjem vrpce najavio početak izgradnje novog predškolskog objekta u Šidu.  Izgradnjom vrtića u blizini škole, sportskih terena, bazena stanovnicima tog kraja Šida se pruža mogućnost, pre svega za zdravo i kvalitetno odrastanje i obrazovanje najmlađih, rekao je ministar Ružić

Izgradnjom novog vrtića biće obezbeđeno još 140 mesta u Predškolskoj ustanovi „Jelica Stanivuković Šilja“, a time će se rasteretiti drugi objekti, roditeljima će biti omogućeno da nesmetano obavljau svoje obaveze. Izgradnju je svojevremeno najavio i obećao predsednik države.

Novi objekat se gradi u ulici Paje Marganovića, prostiraće se na  1100 metara kvadratnih i biće kako je rečeno opremljen da deci i vaspitačima omogući podsticaja rad.  Ministar se u Šidu zhvalio i Svetskoj banci sa kojom kako je rekao tesno se sarađuje svih ovih godina. Vrednost radova je 131 milion dinara , a vrtić će biti spreman za prijem mališana iduće godine u ovo vreme.

Radovan Đuričić

%d bloggers like this: