Saopštenje predsednika Opštine Pećinci (Video)

Iz kabineta predsednika Opštine Pećinci Siniše Đokića, izdato je saopštenje kako se navodi povodom upada aktivista Demokratske stranke vrtIć u Pećincima.

„Nazapamćen je slučaj da neka od političkih stranaka u opštini Pećinci nasilno upadne u vrtić, kako su to 31. avgusta, učinili aktivisti Demokratske stranke u objektu vrtića u Pećincima. pravdajući svoju nasilnost protestom roditelja čija su deca na listi čekanja za upis u vrtić.

Ovo je veoma zabrinulo roditelje dece koja već pohađaju ovu ustanovu i od juče dobijamo pozive zabrinutih roditelja, koji zahtevaju da lokalna samouprava spreči ovakve incidente u vrtiću.

Akteri upada u vrtić i ne pokušavaju da sakriju političku dimenziju protesta, već smatraju, da im to što su pripadnici opozicije daje za pravo da upišu decu preko reda.

Ali decu ne možemo žrtvovati nečijim političkim ambicijama i dozvoliti da ih ugrožava svako ko sebi daje za pravo da odluči koje dete može da pohađa vrtić, a koje ne može.

Opšttіna Pećinci ne deli decu ni na koji način i zbog’ toga je prethodnih godina uložila velika sredstva u škole i vrtiće, kako bi svoj deci omogućila upis u vrtić.

Nažalost, zbog otežanog rada usled pandemije, liste čekanja i dalje postoje i razumemo da se to nekome ne sviđa. ali ne možemo da dozvolimo da taj neko zbog sopstvenog nezadovoljstva upada u vrtić i ugrožava bezbednost dece.

Opština Pećinci nema uticaja na upis dece u vrtić, već je to u nadležnosti stručnih službi Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni”.

Jedini koji to ne mogu da prihvate su rukovodstvo i aktivisti Demokratske stranke koji žele da mimo svih nadležnih organa odlučuju o upisu dece u vrtić, i pri tom ne prezaju od nasilja.

Sve to izaziva zabrinutost i lokalna samouprava će u narednim danima preduzeti mere kojima će povećati bezbednost dece u vrtiću.“

Predsednik opštine Pećinci, Siniša Đokić

%d bloggers like this: