Crveni krst učesnik Međunarodnog kampa omladine “Subotica 2022”

Crveni krst Sremska Mitrovica je na poziv Crvenog krsta Subotica učestvovao na međunarodnom kampu omladine „Subotica 2022“, koji je realizovan u periodu od 15. do 21. avgusta 2022. godine, u okviru objekta „Salaš Đorđević“ pored Palićkog jezera. 

U radu Kampa je učestvovalo 45 mladih volontera iz Ohrida, Niša, Kragujevca, Zrenjanina, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Bačke Topole i Subotice. 

Kamp Crvenog krsta Subotica je bio prilika da osim usvajanja novih znanja volonteri upoznaju svoje kolege iz drugih mesta, da se druže i razmene iskustva u dosadašnjem volonterskom radu kako bi bili kvalitetniji i spremniji za izvršavanje novih zadataka.

Kroz edukativne i interaktivne radionice obrađene su sledeće teme: Borba protiv trgovine ljudima, Difuzija i mesto i uloga Crvenog krsta u oružanim sukobim, Dobrovoljno davalaštvo krvi, Uticaj klimatskih promena na čoveka, Prevencija bolesti zavisnosti, Odolevanje socijalnom pritisku, Medijska pismenost, Spašavanja na vodi i spašavanju na planinama, Bezbedno kupanje i pravilno ponašanje na kupalištima, Priprema za delovanje i odgovor na nesreće kroz prezentacije, video snimke i diskusiju učesnika a organizovano je i takmičenje iz prve pomoći i ralističkog prikazivanja stanja, povreda i obolenja.

Dejana Kovačević