Sjajni “Sirmium”

Održano je Prvenstvo Vojvodine za mlađe juniore/ke (U18). Atletičari Sirmiuma ponovo su briljirali. Kod devojaka, Milanovic Vanja je trijumfovala rezultatom 12.39s u disciplini 100m i osvojila zlatnu medalju.

Kod momaka Đonić Stefan (još uvek pionir) je pobedio u trci na 110m prepone, dok je u istoj disciplini Babić Nemanja osvojio srebro. Nemanja je pobedio u skoku u dalj. Marinković Vuk je ličnim rekordom 51.92s ubedljivo trijumfovao u trci na 400m. Čikić Strahinja (pionir) osvojio je bronzu na 100m. Muška štafeta 4x100m u sastavu Babić, Čikić, Đonić, Marinković osvojila je srebro. Krnjević Luka (pionir) je bio 4. u bacanju koplja ličnim rekordom 38.02m.

Na ovom takmičenju nastupao je Ilić Petar van konkurencije u disku i kugli, kao i Dasović Mirjana, najbolja kuglašica Srbije, koja je bacila novi lični rekord 14.18m i sada joj nedostaje samo 32cm do norme za Prvenstvo Evrope za mlađe seniore/ke (U23) koje se iduće godine održava u Finskoj.

Trener Macanović Slobodan navodi da je zadovoljan sjajnim rezultatima i da se sezona privodi kraju, sumirajući pozitivne utiske, koji su proizvod odličnih rezultata.

Dejana Kovačević

%d bloggers like this: