Jako nevereme pretilo je Sremskoj Mitrovici, protivgradni strelci uspeli su da spreče štetu (Video)

Jako nevreme juče je pretilo teritoriji Grada Sremska Mitrovica, protivgradni strelci uspeli su da spreče štetu od gradonosnih oblaka, rečeno je Sremskoj televiziji u resornoj Gradskoj upravi. Dejstvovale su sve protivgradne stanice, ispaljeno je 45 protivgradnih raketa, mahom dugog dometa. Najrizičnije je bilo u Radenkoviću i Laćarku, gde je padao led.

Dragutin Vladisavljević iz Radenkovića jutros je izašao na njivu na proveri ima li štete od sinoćnog nevremena. On se bavi povrtarskom proizvodnjom. Na oko 40 ari ima podignute plastenike pod kojima uzgaja papriku, paradajz kupus.. Nevreme ga je sinoć oko 19 sati zateklo na njivi. Strahovao je šta će biti, ali kaže dobro je prošlo. Nema veće stete na rodu.

Na osnovu prvih procena nema ozbiljnije štete ni na ratarskim kulturama. Kiša je ovog sušnog leta preko potrebna, ali ne i grad, kažu mačvanski poljoprivrednici

U Gradskoj upravi za poljoprivredu nam je potvrđeno da su sinoć delovala protivgradna zaštita i da se šteta tek utvrđuje, ali po svemu sudeći nije ništa ozbiljno.

Osim u Radenkoviću, kiša praćena sa ledom je sinoć oko 18 sati padala i na području Laćarka, ali nema podataka o ozbiljnijoj šteti.

Dejana Kovačević

%d bloggers like this: