Oglašeni krivim (Video)

Incident ispred mitrovačkog suda, kada je grupa mladića napala i brutalno pretukla jednog muškarca dobio je svoj epilog pred nadležnim organima.  Sremskoj televiziji je potvrđeno da je Osnovni sud u Sremskoj Mitrovici održao i zaključio glavni pretres i objavio presudu u vezi tog  događaja. Presudom su optužena lica oglašena krivim.

Na naš zahtev,  Osnovni sud je u pisanoj formi odgovorio da su presudom optužena lica, njih 7 oglašena krivim zbog izvršenog krivičnog dela nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu, dok je jedno lice, koje se vodi kao saokrivljeni oglašen krivim zbog izvršenog krivičnog dela nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu i zbog izvršenog krivičnog dela teška telesna povreda.

DEO SAOPŠTENJA OSNOVNOG SUDA

OKRIVLJENOM K.S. JE IZREČENA KAZNA ZATVORA U TRAJANJU OD 1 GODINE, 

SAOKRIVLJENOM H.M. JE IZREČENA KAZNA ZATVORA U TRAJANJU OD 1 GODINE,

 SAOKRIVLJENOM P.N, JE IZREČENA KAZNA ZATVORA U TRAJANJU OD 1 GODINE,

SAOKRIVLJENOM T.D.P. JE IZREČENA KAZNA ZATVORA U TRAJANJU OD 10 MESECI,

TE JE ODREĐENO DA ĆE SE KAZNE ZATVORA IZVRŠITI NA TAJ NAČIN ŠTO OKRIVLJENI I SAOKRIVLJENI NE SMEJU NAPUSTITI PROSTORIJE U KOJIMA STANUJU UZ PRIMENU ELEKTRONSKOG NADZORA (DAKLE IZREČEN JE TKZ „KUĆNI ZATVOR UZ ELEKTRONSKI NADZOR)

IZREČENE SU USLOVNE OSUDE I TO:

SAOKRIVLJENOM T.M. KAZNA ZATVORA U TRAJANJU OD 10 MESECI SA ROKOM PROVERE (USLOVOM) OD 2 GODINE

SAOKRIVLJENOM V.N. KAZNA ZATVORA U TRAJANJU OD 10 MESECI SA ROKOM PROVERE (USLOVOM) OD 2 GODINE

SAOKRIVLJENOM V.I. KAZNA ZATVORA U TRAJANJU OD 10 MESECI SA ROKOM PROVERE (USLOVOM) OD 2 GODINE.

SAOKRIVLJENOM P.R. KAZNA ZATVORA U TRAJANJU OD 1 GODINE I 4 MESECA SA ROKOM PROVERE (USLOVOM) OD 3 GODINE.

Nakon objavljivanja presude sud je posebnim rešenjem ukinuo pritvor K.S., H.M., P.N. i T.D.P.  Na sve napred navedene odluke suda Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Suda Branislav Trninić.