Razgovorom do rešenja. Izgradnja novog bunara za bolje vodosnabdevanje (Video)

Nestabilno vodosnabdevanje problem je u Mesnoj zajednici “Krčedin” ovog leta, zbog čega su meštani  izrazili svoje negodovanje javnim okupljanjima. Adresa za rešavanje tog problema je JKP “Vodovod i kanlizacija”, čiji predstavnici su sinoć bili u Krčedinu i razgovarali sa predstavnicima Saveta Mesne zajednice i meštanima . 

 Zbog problema u vodosnabdevanju, meštani u Krčedinu imaju restrikcije vode. U cilju rešavanja problema sinoć je u tom inđijskom selu bio direktor nadležnog preduzeća Dragoljub Trifunović, koji je ponudio rešenje. Sastanku sa meštanima prisustvovali su i tehnički direktor “Vodovoda” Dragan Došen, kao i Dragana Radinović, narodna poslanica iz Krčedina.

Direktor inđijskog “Vodovoda”, Dragoljub Trifunović, izneo je mogućnost  da bude izgrađen potpuno nov bunar za B5 u Krčedinu. Kako se radi o skupoj investiciji  Vodovod za to trenutno nemasredstva , ali će se pronaći način finansiranja, rekao je Trifunović, jer je svima u interesu da se problem reši.

Direktor Vodovoda je odredio kraj oktobra za završetak investicije. U selu je postavljena cisterna sa pijaćom vodom. Koliko će biti stabilno vodosnabdevanje u ovom inđijskom selu zavisi i od potrošnje vode, koja bi morala biti racionalnija, zaključili su nadležni.

Da podsetimo da je Opština Inđija imala i ranijih godina problema u vodosnabdevanju. Od 2016. godine rukovodstvo preduzeća u saradnji sa lokalnom samoupravom sprovodi niz aktivnosti, izgradjene su 4 baterije bunara na inđijskom izvorištu, jedan bunar u Beški, takodje i cevovod koji je spojio Inđiju i Bešku u duzini od više od 4 kilometra, kao i rekonstrukcija vaznih tranzitnih cvorista, kao na izvoristu u Inđiji, tako i na tranzitnim trasama.

Mirjana Stupar