Trifunović: Rešenje problema sa vodom izgradnja još jednog bunara

U Mesnoj zajednici “Krčedin” počeo je sastanak na kome ce predstavnici indjijskog “Vodovoda” zajedno sa clanovima Saveta Mesne zajednice pokušati da nadju resenje za pitanje vodosnabdevanja Krčedina.

“Alarmantan je problem vodosnabdevanje u Krčedinu, do kraja nedelje raspisujemo javnu nabavku za izgradnju bunara B5, i ishodovanje gradjevinske dozvole”, istakao je direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Dragoljub Trifunovic. Danas je pocela priprema javne nabavke, ali, u svakom slucaju, ektremno visoke temperature zahtevaju racionalnu potrosnju vodu, rekao je Trifunovic.

Kada se isprazne rezervoari, potrebno je dva do tri sata da se sistem napuni, objasnio je Trifunovic. Meštani Krčedina su izrazili negodovanje zbog neredovnog snabdevanja vodom, i pokazali očekivanje da će taj problem biti resen. Direktor Trifunovic je rekao da Vodovod ne može sam da finansira tako velike investicije kao sto.je izgradnja bunara, ali da ce se i kreditno zaduziti, ukoliko to bude potrebno.

Do kraja oktobra trebalo bi da bude završena izgradnja novog bunara u Krčedinu, rekao je direktor “Vodovoda” tokom sastanka.

Mirjana Stupar