Urbani džepovi niču u Sremskoj Mitrovici (Foto+Video)

U Sremskoj Mitrovici je počela velika akcija uređenja “urbanih džepova”, parkova i igrališta, kako je svojevremeno i najavio predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović.  Pavlovićeva inicijativa odmah je naišla na podršku građana, mladih, volontera, radnika u javnim preduzećima.  “Srem gas” je među prvima sa Kancelarijom za mlade ponudio pomoć da se uredi prostor u centru grada, na trgu Vojvođanskih brigada gde će uskoro nići novo, moderno dečije igralište.

Volonteri, ali i radnici Srem gasa su na istom zadatku. Da pomalo zapušten prostor u centru grada, na trgu Vojvođanskih brigada koji se do sada nije dovoljno koristio učine lepšim i funkcionalnijim. 

Cilj ovakvih projekata je aktivacija lokalnog stanovništva, podizanje nivoa svesti o njihovoj ulozi u očuvanju i unapređenju životne sredine, kažu iz resorne Kancelarije za mlade 

I kroz ovu aktivnost grad Sremska Mitrovica, jos jednom je pokazao koliku vaznost pridaje mladima, ali i da bez saradnje sa javnim preduzecima kao i celokupnom zajednicom, realizacija projekta ne bi bila moguca, rekao je predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović.

Zajedničke inicijative su uvek značajne. Posle ove lokacije radovi će se izvoditi i na više drugih na području grada u naselju Dekanac, zatim Starom mostu i u naselju Mala Bosna. Ovakav i slicni projekti nedvosmisleno doprinose urbanizaciji grada, a da bi se uspesno sprovodili i u buducnosti neophodno je, pored inicijative nadleznih, da se toj inicijativi odazove i svako od nas.

Jovana Stupar

Jovana Stupar

%d bloggers like this: