Pinkijevci na zasluženom izletu (Foto)

Učenici prvog razreda OŠ “Boško Palkovljević Pinki” , na čelu sa svojom učiteljicom Zdenkom Gospović, koji su  učestvovali  na Uskršnjoj izložbi u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici 

dali su doprinos i primer kako podržati marginalizovane grupe, udruženja i vršnjake, bez predrasuda. Tim povodom, nagrađeni su  jednodnevnim izletom u Prirodnom rezervatu Zasavica od strane Gradske  uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine. 

Prema  rečima Dražena Riđošića, načelnika Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, umrežavanje dece, udruženja i širenje dobrih vibracija je osnov ove Gradske uprave, kao i prezentovanje široj zajednici  rad marginalizovanih grupa, koje svojim odličnim aktivnostima doprinose zajednici i predstavljaju svoj rad kroz ovakve izložbe. Riđošić je istakao da će Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine nastojati da Uskršnje i Novogodišnje izložbe budu odličan pokazatelj udruženja kroz prezentovanje njihovog rada i  proizvoda.

Sanja Mitrović