Prva sednica Skupštine društva Agrobiznis inkubatora

Potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine Branko Ćurčić prisustvovao je danas prvoj sednici Skupštine društva Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica, na kojoj je usvojen program rada ovog biznis inkubatora, koji je pokrenut s ciljem podrške malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima.
 Agrobiznis inkubator u Sremskoj Mitrovici osnovan je upravo na inicijativu Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, kako bi se podstakao razvoj malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača, stvorili uslovi za privlačenje investicija u oblasti poljoprivrede i efikasniji nastup na tržištu, promovisalo preduzetništvo, udruživanje i razvoj u sektoru poljoprivrede, primarne prerade poljoprivrednih proizvoda i agroturizma.

Predviđeno je da Agrobiznis inkubator u Sremskoj Mitrovici u prvoj fazi rada podrži saradnju između preduzetnika unutar Inkubatora, kao i umrežavanje sa spoljnim partnerima, zatim da pruži podršku za organizaciju skupova i podstakne međusobnu komunikaciju članova Inkubatora u cilju izgradnje i jačanja preduzetničke klime i kulture.

Na sednici Skupštine društva Agrobiznis inkubatora, koja je održana u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, donet je finansijski plan ovog biznis inkubatora za 2022. godinu

Sanja Mitrović