Upis u prvi razred muzičke škole

Muzička škola “Petar Kranjčević” obaveštava zainteresovane roditelje koji žele da upišu svoju decu u prvi razred Osnovne muzičke škole, da ih mogu prijaviti za polaganje prijemnog ispita – proveru muzičke sposobnosti.

Prijavni list se može popuniti svakog radnog dana od ‪09.00- 14.00‬ časova u školi, u kancelariji računovodstva (1. sprat) kod administrativnog radnika kao i putem školske web stranice http://mskrancevic.edu.rs/ na kojoj se takođe nalazi prijavni list. Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita za upis u OMŠ traje do 27. maja 2022. godine. 

U prvi razred osnovne muzičke škole u trajanju od šest godina, kandidati mogu da se opredele za sledeće instrumente KLAVIR, HARMONIKA, FLAUTA, VIOLINA, VIOLA, VIOLONČELO, TAMBURA E prim i TAMBURA A bas prim, GITARA, KONTRABAS, KLARINET, SAKSOFON, TRUBA, UDARALjKE (bubnjevi)  i u trajanju od četiri godine SOLO Pevanje. 

Pre polaganja prijemnog ispita škola organizuje dva časa pripreme (01. i 02. juna 2022. godine). Na prijemnom ispitu koji će se realizovati 03 . i 04 . juna 2022 . godine (petak i subota) za sve instrumente. Vrši se provera sledećih sposobnosti: 

-sluha (kandidat peva dve pesme obrađene na časovima pripreme)
-ritma (kandidat reprodukuje zadate ritmičke modele) 
-muzičke memorije (kandidat reprodukuje zadate muzičke motive) opšte psiho – fizičke sposobnosti

Sanja Mitrović