Ministar Nedimović i sekretar Božić u poseti Sremu (Video)

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, i pokrajinski sekretar Čedomir Božić posetili su danas domaćinstvo porodice Lončar u Belegišu. Razgovarano je o mogućnostima podrške ovom domaćinstvu, kroz republičke i pokrajinske konkurse. Porodica Lončar u Belegišu bavi se odgojem pilića, kao i povrtarstvom u zaštićenom području.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za polljoprivredu Čedomir Božić posetili su danas dva mesta u sremskom okrugu, Belegiš u Opštini Stara Pazova, i Ašanju u pećinačkoj opštini. U susretu sa porodicom Lončar, koja se u svom domaćinstvu bavi tovom pilića i povrtarstvom u zaštićenom području, bilo je reči o podršci koju pokrajina i država mogu da pruže za njihovu proizvodnju.

Posle Belegiša, ministar Nedimović i pokrajinski sekretar Božić posetili su Asanju. U domaćinstvu Slobodana Vasića bilo je reči, pre svega, o ratarskoj proizvodnji

Osim na republiku i pokrajinu, poljoprivrednici iz pećinačke opštine mogu da se oslone i na opštinska podsticajna sredstva, rekao je Siniša Đokić, predsednik Opštine Pećinci

Posle sastanka sa poljoprivrednicima, ministar Nedimović nije davao izjave, a pokrajisnki sekretar Božić je istakao da su poljoprivrednim proizvođačima iz Srema predstavljeni svi konkursi za podsticaj agrara:sync Čedomir Božić, pokrtajinski sekretar za poljoprivreduPoseban akcenat stavljen je na podršku mladim poljoprivrednim gazdinstvima koja tek počinju svoju proizvodnju,i koja mogu naći oslonac u podsticajnim merama.

Video: https://youtu.be/zGW21VZ150w

Mirjana Stupar