Stanje u Kovid bolnici (Video)

Rad u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica i dalje je otežan zbog velikog broja pacijenata zaraženih korona virusom. Veliki broj zaposlenih je prebačen u crvenu zonu, te su zdravstvenim radnicima, za sada ukinuti godišnji odmori i skraćena izolacija usled zaraze korona virusom, da bi sve smene bile pokrivene.

U zadnjih desetak dan broj pacijenata koji se nalaze u Opštoj bolnici Sremske Mitrovice na Kovid odeljenju vrlo je sličan. U ovom talasu je karakteristično da su kliničke slike blaže nego do sada. Broj pregleda je, uglavnom, oko 200, više prvih nego kontrolnih. Tokom jučerašnjeg dana za 24 sata je bilo 171, ističu nadležni.

Direktor ističe da je rad u Opšoj bolnici i dalje otežan zbog velikog broja pacijenata smeštenih u Kovid odeljenju, te je potreban i veliki broj osoblja, zbog čega je zdravstvenim radnicima ukinut godišnji odmor, a odsustvo usled zaraze Korona virusom skraćeno na nedelju dana.

S obzirom na povećan broj obolelih od virusa Kovid 19 koji su hospitalizovani u Korona centru Opšte bolnice Sremska Mitrovica, a u cilju jednostavnijeg i dostupnijeg informisanja o njihovom stanju, najbližim srodnicima omogućeno je pružanje informacija u novom, produženom terminu, pozivom na broj telefona 022 / 610 222, lokal 253, svakim danom, u vremenu od 16 do 18 sati.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=FKEGE-Kvi6Q

Dejana Kovačević