Šidske kobasicijade (Foto + Video)

Šid je 25 godina poznat po Sremskoj kobasicijadi, a ove godine grad postaje domaćin još jednoj, Šidskoj kobasicijadi. Obe manifestacije biće organizovane u jednom danu i upravo ta činjenica “podgreva” nagađanja da se među dosadašnjim organizaorima dogodilo razmimoilaženje i da je lokalna politika začinila ovu manifestaciju, o čemu zvanično svi ćute.

Video: https://youtu.be/rmEKIzCeUto

U jednom gradu i u jednom danu, dve kobasicijade. Šiđani se, kažu, spremaju da posete oba događaja, pa će sami izabrati ukus omiljene kobasice.

Šidska kobasicijada biće u Sportskoj hali. Nju je, ako je suditi po plakatima koji je reklamiraju u gradu, podržala lokalna samouprava i Turistička organizacija

Na svega par stotina metara dalje, u Slovačkom domu, u isto vreme biće održano gotovo identično takmičenje. Organizator je Udruženje “Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid” koja četvrt veka stoji iza festivala kobasice u Šidu, ali ovog puta bez podrške drugih.

Da li su ovog puta Šiđani odlučili da dodatno skrenu pažnju na svoju turističko gastronomsku ponudu tako što će u jednom danu organzovati dve kobasicijade, ili je lokalna politika začinila ovu manifestaciju, ostaje da vidimo. Uprkos podelama, tradicija ove manifestacije biće očuvana, a reklo bi se, ukus kobasica papreniji nego ranijih godina.

%d bloggers like this: