Raspust za Sretenje (Video)

Tim za škole doneo je odluku o izmeni Kalendara obrazovno – vaspitnog rada. Školskim kalendarom predviđeno je da neradni dani u školama budu 14, 15. i 16. februar, a novom odlukom raspust će biti produžen na četvrtak i petak, 17 i 18. februar, te će prvi školski dan biti 21.februar. Ova odluka je doneta u cilju zaštite dece i zaposlenih i sprečavanja širenja korona virusa.

Učenici onovne škole se raduju ovom iznenadnom raspustu, jer će, kako kažu, imati više vremena za učenje za predstojeće kontrolne zadatke. Ovaj raspust je jedan od načina sprečavanja širenja zaraze korona virusom. Zaposleni su svesni velikog broja zaraženih učenika i zaposlenih u školama, te podržavaju ovu odluku. 

Odluka produženja raspusta je doneta u najboljem interesu za učenike i zaposlene u školama, jer se vodi računa o zdravlju i bezbednosti, saopšteno je iz Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.  Školskim kalendarom predviđeno je da neradni dani u školama budu 14, 15. i 16. februar, a novom odlukom  raspust se produžava na četvrtak i petak, 17 i 18. februar, te  će prvi školski dan biti 21.februar. Školska godina će iz tog razloga biti produžena za tri dana te će umesto do 21. juna  đaci pohađati nastavu do petka 24. juna.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=xIPRkGPVZUI

Dejana Kovačević