20. sednica Skupštine Opštine Ruma (Foto)

U Rumi održana 20. sednica sednica Skupštine Opštine. Jedna od tačaka dnevnog reda odnosi se na formiranje Izborne komisije usled promene Izbornog zakona. Opštinska Izborna komisija ostaje u istom sastavu i nezavisno od nivoa izbora. Pored ove odluke usvojene su i odluke o imenovanjima direktora javnih preduzeća.

U skladu sa promenama Izbornog zakonodavstva koje su stupile na snagu 8. februara kojima se utvrđuje da predsednika, članove, zamenika predsednika i zamenika članova izborne komisije imenuje skupština jedinice lokalne samouprave, lokalni odbornici Opštine Ruma na danas održanoj skupštinskoj sednici usvojili su Predlog Odluke o razrešenju i imenovanju Izborne komisije.

Predlog predsednika i zamenika, kao i članove Izborne komisije predložili su predstavnici odborničkih grupa sačinjenih od članova Srpske napredne stranke, Socojalističke partije Srbije i i Srpske radikalne stranke, a sekretara i zamenika sekretara predložio je predsednik Skupštine Opštine Ruma.

U izbornu komisiju Opštine Ruma u stalnom sastavu imenujovani su:

PREDSEDNIK: VLADISLAVA STAMENOVIĆ, DIPLOMIRANI PRAVNIK IZ RUME
ZAMENIK:  IVANA ORLIČ ZLIČIĆ,  DIPLOMIRANI PRAVNIK IZ RUME

ČLANOVI:

RADOSLAV ČARNIĆ
SRĐAN JOVANOVIĆ
DINKO BAUČIĆ
JELNA MAMIĆ
ANA CVETKOVIĆ
RANKO MIRIĆ

SEKRETAR: DRAGANA KONČAR

Pored imenovanja izborne komisije i imenovanja vršioca dužnosti direktora javnih preduzeća, izglasane su i kadrovske promene u pojedinim nadzornim odborima i skupštinskim komisijama.

Opširnije u Novostima.

%d bloggers like this: