Planovi rumskog vodovoda (Foto + Video)

Javno preduzeće “Vodovod” Ruma na teritorije ove opštine postoji od 1971. godine. Preduzeće snabdeva isparvnom pijaćom vodom domaćinstva u celoj opštini, a voda se proizvodi i za potrebe industrije. Za ovu godinu planirana su ulaganja u mehanizaciju. Iz Vodovoda je raspisana javna nabavka za kupovinu građevinske skip – mašine kako bi se unapredio kvalitet usluge i građanima obezbedila neometana isporuka vode.

Rumski vodovod svakodnevno isporuči preko 17 i po metara kubnih vode potrošačima. A kada je u pitanju vodosnabdevanje Rumljani potvrđuju da nema problema.

Iz Javnog preduzeća “Vodovod” stalno rade na unapređenju svojih usluga. Ekipe Vodovoda svakodnevno rade na sanaciji velikih i malih kvarova. Svoju efikasnost su nedavno dokazali prilikom sanacije kvara na magistarlnom cevovodu. Za ovu godinu je pored upajanja bunara planirana  nabavka novih radnih mašina.

Vodovodna mreža koju odžava ovo javno preduzeće iznosi 405 kilometara, a ukupan broj priključaka  na vodovodnu mrežu iznosi 16 448,  od čega je 741 industrijski subjekat.

Video: https://youtu.be/sKGms1NfVmE