Danas dodeljena sedišta mitrovačkim bebama (Foto + Video)

U sklopu akcije podsticanja nataliteta, ali i povećanja bezbednosti najmlađih sugrađana u saobraćaju, Grad Sremska Mitrovica poklanja auto sedišta svim bebama rođenim na teritoriji grada. Danas je u Gradskoj kući bila podela sedišta za bebe rođene u januaru. Ova akcija podrazumeva da će se tokom godine, početkom svakog meseca, poklanjati auto – sedišta svim mitrovačkim bebama rođenim u prethodnom mesecu. Ovog meseca je podeljeno 47 sedišta.

Četrdeset i sedam auto sedišta podeljeno je najmlađim Mitrovčanima u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Univerzalna auto sedišta koja mogu da koriste kako bebe tako i deca do 36 kilograma dodeljena su danas najmlađim Mitrovčanima.

Ova akcija Grada Sremska Mitrovica i Saveta za bezbednost saobraćaja podrazumeva da će se tokom godine, početkom svakog meseca, poklanjati auto – sedišta svim mitrovačkim bebama rođenim u prethodnom mesecu u cilju obezbeđivanja bezbednosti za najmlađe, ali i pomoći kućnim budžetima roditelja, a ovo je tek početak akcije. Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Grada Sremske Mitrovice, je istakao da je cilj ove akcije da nastradale dece nema, a na ovaj način Grad daje svoj doprinos.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=MFU1KVQwGJs

Dejana Kovačević