Podrška za najbolje studente (Video)

Tradicionalno, Opština Pećinci kao podstrek svojim najboljim studentima dodeljuje stipendije i regresira putne troškove. Predsednik opštine, Siniša Đokić, danas je uručio ugovore studentima koji su to pravo ostvarili na konkursu. Dvadeset i tri studenta je ostvarilo pravo na stipendiju, a 54 na regresiranje putnih troškova za tekuću školsku godinu.

Video: https://youtu.be/Iho4_dQIkBQ

Prvi čovek Opštine Pećinci, Siniša Đokić, najboljim studentima je uručio ugovore. Svaka pomoć je dobro došla, kažu mladi koji pozitivno ocenjuju ovu opštinsku stimulaciju kao podsticaj da u budućnosti budu još bolji.

Ove godine uručeno je 77 ugovora, 23 studenta je ostvarilo pravo na studentsku stipendiju, a 54 na regresiranje putnih troškova. Lokalna vlast u Pećincima kao jedan od prioriteta u svom radu ističe oblast obrazovanja, tako da se pored podrške studenta velika pažnja poklanja i učenicima u osnovnim i srednjim školama kroz besplatan prevoz, a za one najmlađe je obezbeđen i besplatan vrtić. Ulaganje u mlade i u obrazovanje je ulaganje u budućnost, kažu u Pećincima.

%d bloggers like this: