“Za nula otpada u Sremskoj Mitrovici” (Video)

“Za nula otpada u Sremskoj Mitrovici” slogan je projekta formiranja prvog reciklažnog centra u Srbiji koji  se nalazi u Sremskoj Mitrovici. Građani Sremske Mitrovice moći će potpuno besplatno da odlože otpad u reciklažno dvorište i na taj način očuvaju svoju životnu sredinu.

Video: https://youtu.be/sfEKAfybpeA

Formiranjem reciklažnog dvorišta sprečiće se nepropisno odlaganje kabastog otpada, koji se neretko može videti pored kontejnera u gradu. Koncept projekta zasnovan je na tome da će svaki građani, sopstvenim prevozom, moći bez naknade da odloži otpad i nepotrebne stvari.

Inicijativa za prvo reciklažno dvorište u Sremskoj Mitrovici potekla je od Javnog komunalnog preduzeća “Komunalije” Sremska Mitrovica koje će ovaj projekat i realizovati. Projekat je u popunosti finansiran donacijama privrednika i mitrovačkih kompanija, kao i sredstvima drugih organizacija. Prostor na bulevaru Konstantina Velikog u Sremskoj Mitrovici se već oprema.

Kako bi ovaj projekat, pod sloganom “Za nula otpada u Sremskoj Mitrovici” postao dobra praksa i u budućnosti, biće organizovana i letnja radionica za najmlađe Mitrovčane sa ciljem da nauče o zaštiti životne sredine i prednostima reciklaže.

Sanja Mitrović

%d bloggers like this: