Pomoć Ekumenske humanitarne organizacije (Video)

Ekumenska humanitarna organizacija drugu godinu za redom pruža pomoć Romima povratnicima iz Zapadne Evrope. Konkurs “Podrška za novi početak” je otvoren od 24. januara do 18. februara 2022. godine. Pomoć se može ostavariti u vidu građevinskog materijala, pravne pomoć i pomoći za samozapošljavanje. Danas je ekipa Sremske televizije posetila porodicu Mijatović- Halilović iz Grabovaca, koji su prošle godine učestovali na konkursu i sa njima podelila benefite koje im je učesće na  istom omogućilo.

Video: https://youtu.be/y0zg_0X-RUY

Osmočlana porodica Mijatović – Halilović proteklih pet godina živi u svojoj kući u Grabovcima. Kako je kuća dugi niz godina bila neuslovna za život odlučili su se da se prijave za pomoć od strane Ekumensknske humanitarne organizacije. Pomoć su ostvarili u vidu građevinskog materijala, zamenjen je krov, laminati na podovima i sobna vrata.

Konkurs Podrška za novi početak je imao izuzetan odziv tokom protekle godine. Devet porodica iz rumske opštine je ostvarilo pravo na pomoć u građevinskom materijalu, a tri u vidu alata za započinjanje ili unapređenje sopstvenog posla.

Konkurs je otvoren 24. januara i traje do 18. februara. Svi zainteresovani se mogu prijaviti u prostorijama Udruženja Roma Ruma, adresa Železnička broj 22.

Jovana Stupar

%d bloggers like this: