Februarski vašar u Rumi (Foto + Video)

Tradicionalni rumski vašar održan je  i ovog trećeg februara. Kupci i prodavci iz cele zemlje, ali i iz zemalja regiona posetili su ovaj svojevrsan brend rumske opštine. Ekipa Sremske televizije danas je posetila stočni deo vašara i podelila utiske sa tamošnjim prodavcima i kupcima

Rumski vašar je poznat nadeleko, a česti su posetioci iz cele zemlje. Kako kažu, isplatio im se put do Rume jer su cene, kada je u pitanju stoka, ove sezone prilično povoljne, dok  je sama ponuda nešto oskudnija.

I prodavci su pristigli sa svih strana. Ocenju situaciju kao izuzetno tešku, kako kažu, prodaja ovog februara je nešto slabija, bar kad je u pitanju prodaja ovaca i koza.

Dok su neki zabrinuti za svoju prodaju, drugi sa osmehom na licu trljaju ruke, kako kažu – uspeli su i da prodaju, a i da lepo pazare.

Opšti utisci današnje posete vašaru su da je ovaj zimski vašar nešto skromniji, ali da svakako ima kupaca. Prosečne cene se kreću za kilogram žive vage za svinje i ovce od 250 dinara, za konje od 100 do 150 dinara, a kada je u pitanju krupna stoka cena po kilogramu iznosi do 300 dinara.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=tQ_lPxHLggg

%d bloggers like this: