Bojan Zdelar – sportista godine (Video)

Mitrovčanin Bojan Zdelar, sa samo 22 godine, može da se pohvali uspesima o kakvim sanjaju i mnogo straiji sportisti. Pored učešća na Olimpijskim igrama, nosilac je titule svetskog prvaka u kajaku i sportiste godine svog grada. Ekipa Sremske televizije je razgovarala sa ovim uspešnim sportistom.

Video: https://youtu.be/k2XfnJFi4Ts

Kajak zahteva brzinu, snagu, koncentraciju i disciplinu, a Bojan poseduje sve te kvalitete. Ovim sportom je počeo da se bavi sa 12 godina i od tada se, kako i sam kaže potpuno oronašao u njemu. Nakon toga, uspesi se samo nizali.

Prošla godina je najuspešnija u Bojanovoj karijere. Dobitnik je titule svetskog šampiona u kajaku, učestvovao je na Olimpijskim igrama i dobitnik je priznanja sportista godine Sremske Mitrovice. Bojan ističe da su mu sve pobede i nagrade, ali i porazi, podsticaj da nastavi dalje i da svaki put bude sve bolji

Svakodnevni treninzi, trud, rad i odricanja su se isplatili, ali Bojan ne odustaje, i dalje naporno radi i vežba, jer mu je cilj da bude još dugo godina uspešan i, kako i sam kaže, konkurentan u svom sportu, a Sremska televizija mu želi puno sreće i uspeha na budućim takmičenjima.

Dejana Kovačević

%d bloggers like this: