Predstavljanje Mitrovice na “Agro Belgrade” sajmu (Foto + Video)

Grad Sremska Mitrovica učestvovao je na ovogodišnjem “AGRO BELGRADE” sajmu, međunarodnom sajamsko – konferencijskom događaju koji okuplja najvažnije kompanije iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, kao i poljoprivredne zadruge iz Srbije, regiona i inostranstva.

Na Sajmu se predstavilo preko 300 izlagača, iz nekoliko država, pokazavši saradnju u trgovini, jedinstvo i bogatstvo Balkana. Grad Sremska Mitrovica je predstavio bogatstvo malih lokalnih poljoprivrednih proizvođača, ali i turistički potencijal.

Na mitrovačkom štandu je svoje proizvode predstavilo 15 proizvođača poljoprivredno prehrambenih proizvoda. Grad Sremska Mitrovica i lokalna Agencija za ruralni razvoj, preuzeli su kompletnu organizaciju nastupa mitrovačkih izlagača na Sajmu u cilju povećanja njihove vidljivosti na tržištu.

Uz poljoprivrednike izlagači su bila i seoska turistička domaćinstva, kao i proizvođači tradicionalnih zanatskih proizvoda i rukotvorina. Ovi izlagači predstavljaju Sremsku Mitrovicu i napor Grada, jer je cilj da  oni budu jedinstveni, a to se planira realizovati zajedničkim nastupima, kao i kroz “korpu lokalnih proizvoda”.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=lSvDUO71tvc

Dejana Kovačević

%d bloggers like this: