“Šta žele deca?” (Foto + Video)

Šta žele deca?”  – slogan je akcije koju je organizovao Savez za školski sport Grada Sremska Mitrovca, a tiče se teme  šta deca žele kada je školski sport u pitanju. U sklopu ove akcije održan je prvi javni čas, a slične aktivnosti nastaviće se i u narednom periodu u svim osnovnim školama u Mitrovici. 

Prvi javni čas sporta  održan je sa učenicima osmog razreda u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici. Ovo je samo početak saradnje škola sa teritorije grada i Sportskog Saveza Grada Sremska Mitrovica.

Javni čas organizovao je Sprotski savez za školski sport Grada Sremska Mitrovica, a ovo je samo deo aktivnosti koje su planirane u narednom periodu.

Školski sport susreće se sa velikim problemom, ističu nadležni, a to je odustajanje dece od sporta posle završetka osnovne škole. Značajan  broj dece, kada krene u srednju školu prestaje da trenira, te je cilj ovih javnih časova, prepoznavanje potreba dece, kao i motivacija za nastavak bavljenja sportom.

Konačan cilj je uključivanje sve školske dece u sport, a Grad Sremska Mitrovica od 2. februara kreće 100 dana takmičenja u školskom sportu. Sto dana takmičenja za 100 % dece u sportu, za zdraviju budućnost, najavio je Crnić. U ukupno 16 sportova biće uključena sve gradske i seoske škole koje pripadaju Gradu Sremska Mitrovica.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=FzRYQ8Kz9Gs

Sanja Mitrović

%d bloggers like this: