Pomoć privrednicima u rumskoj opštini (Video)

Kako su mnoge preduzetničke grane poslednje dve godine pretrpele velike gubitke usled pandemije Korona virusa, lokalna samouprava Opštine Ruma ulaže značajna finasijska sredstva kao meru podrške. I  ove godine biće obezbeđena  jednokratna novačana pomoć privrednicima koji su pretrpeli gubitke u poslovanju, a opseg delatnosti će biti proširen jer je utvrđeno da je širi spektar delatnosti koje su pretrpele štetu, nego što je to bio slučaj ranijih godina.

Borislava Ljuština frizerskim zanatom bavi se punih 27 godina. Kako kaže, bilo je uspona i padova, ali jedan od najvećih za nju i njene kolege svakako je onaj kad je pre dve godine usled proglašenja pandemije Korona virusa radnja privremeno i zatvorena, a posle toga i obim posla smanjen. Situacija je i dalje teška, ali i vrednim radom i zahvaljujući podršci Opštine nekako se izlazi na kraj.

Svaki podstrek od strane lokalne samouprava, posebno kada su u pitanju mali privrednici, građani komentarišu pozitivno.

Opština Ruma izdvaja značajna sredstva kao lokalnu meru podrške privrednicima , a ove godine utvrđeno  da je širi spektar delatnosti koje su pretpele štetu. Na nedavno održanoj sednici  opštinskog veća usvojeno  je Rešenje kojim se obrazuje Komisija odgovorna za ovaj posao.

Kao odgovorna lokalna samouprava, Opština Ruma je jedna od najuspešnijih opština u Sremu kada je u pitanju podsticanje i pomoć privrednicima, a ovaj trend će se nastaviti i u narednom period.

Video: https://youtu.be/BzhfBzd35rM

Jovana Stupar

%d bloggers like this: