Prilika za muzičke talente (Foto + Video)

Kulturni centar Pećinci u saradnji sa lokalnom samoupravom kroz razne projekte ulaže u rad Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje Kulturnog centra Pećinci i izdvojenog odeljenja u Pećincima koje funkcioniše pri Osnovnoj muzičkoj školi “Teodor Toša Andrejević” u Rumi.

Zbirka muzičkih instrumenata izdvojenog odeljenja u Pećincima koje radi pri Osnovnoj muzičkoj školi “Teodor Toša Andrejević” u Rumi bogatije je za Orfov instrumentarijum koji ujedno mogu da koriste i polaznici Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje Kulturnog centra Pećinci. Ovo odeljenje muzičke škole poznato je po tome što je učestvovalo na mnogobrojnim sajmovima kulture, muzičkim manifestacijama, kao i brojnim javnim časovima, koncertima i radionicama.

Opština Pećinci zajedno sa Kulturnim centrom Pećinci obezbedila je prostor ovom odeljenju muzičke škole. Nakon što je pre dve godine renoviran krov Kulturnog centra iz opštinskog budžeta, kompletno su renovirane i opremljene učionice ove škole.

Osnovni cilj Kulturnog centra Pećinci je da privuče što veći broj mladih i da ih edukuju kroz razne manifestacije i aktivnosti, a oni su uz to domaćini Sremskog dečijeg stvaralaštva i pobednici Pokrajinske smotre slikara Vojvodine.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ZtpoM4j6hSQ

Milena Sekulić