Osnivanje Zelene odborničke grupe (Video)

Konstituisanje i prvi radni sastanak neformalne Zelene odborničke grupe Skupštine Grada Sremska Mitrovica održani su u Gradskoj kući. Zelenu odborničku  grupu činiće predstavnici lokalnog parlamenta, a rad grupe biće posvećen promociji zaštite životne sredine i održivog razvoja, kako bi ove teme dobile prioritet prilikom odlučivanja. Zelena odbornička grupa radiće sa građanima, civilnim sektorom i preduzetnicima kako bi se unapredila životna sredina na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, istakla je izabrana predsednica Zelene odborničke grupe, Tamara Milković.

Cilj ove grupe je da zaštita životne sredine i održivi razvoj  u Sremskoj Mitrovici steknu prioritet i nađu se u fokusu prilikom odlučivanja. Ovo je, takođe, i jedna od aktivnosti projekta “Održivi razvoj za sve – platforma za lokalni dijalog” u okviru  programa “Zajedno za aktivno građansko društvo”, istakla je Tamara Milković, novoizabrana predsednica Zelene odborničke grupe.

Na prvom radnom sastanku i konstituisanju neformalne Zelene odborničke grupe prisustvovalo je 15 predstavnika lokalnog Parlamenta. Grupa će, kroz  organizovanje tribina i obuka pomoći razvoju lokalne zajednice, istakla je Milković, i dodala da je cilj grupe da se čuje glas naroda u procesu donošenja odluka vezanih za oblast zaštite životne sredine.

Svi odbornici koji žele da pristupe neformalnoj Zelenoj odborničkoj grupi, povezaće se sa građanima, civilnim sektorom i privrednicima, kako bi se čulo i njihovo mišljenje o stanju u gradu, a isto tako, grupa će dobiti povratnu informaciju, inicijative i predloge  o zajedničkoj saradnji kako bi se unapredila životna sredina u gradu, istakli su prisutni.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=5NMls1Q5jXQ

Sanja Mitrović

%d bloggers like this: