Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Kupinova

Oko petnaest ljudi iz Kupinova formiralo je Dobrovoljno vatrogasno društvo “Đurađ Branković” koje bi bilo spremno da reaguje i interveniše u slučaju vanrednih situacija kao što su požari, poplave ili zemljotresi. Svi članovi ovog društva prošli su obuku za protivpožarnu zažtitu nakon poplava 2014. godine i na taj način su obezbedili i formalne uslove da postanu zvanična operativna vatrogasna jedinica.

U slučaju vanrednih situacija ovo Društvo bi spremno izlazilo na teren zajedno sa Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Pećinci. Do sada je bilo mnogo akcija u kojima su učestvovali ovi dobrovoljci iz Kupinova.

Početkom prošle godine dobili su i nove uniforme za šumske požare od Vatrogasnog saveza Vojvodine. Sektor za vanredne situacije dodelio im je i novo specijalizovano vozilo koje uskoro treba da stigne u Kupinovo, a uz pomoć Mesne zajednice Kupinovo uredili su prostorije Vatrogasne jedinice. U ovom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu ima dosta mladih tako da ova jedinica ima budućnost, ističu izovog društva.

Milena Sekulić