Raste broj obolelih u Sremu (Video)

Epidemiološka  situacija u Sremu je sve nepovoljnija ističu nadležni. Pojavom novih sojeva korona virusa pune se i Kovid  ambulante u svim  sremskim opštinama. Nadležni ističu da će broj zaraženih osoba korona virusom nastaviti da raste i podsećaju da je jedina zaštita vakcinacija i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Statistika kaže da je na na teritoriji čitave Srbije, povećan  broj pregleda ali i broj pozitivnih na Korona virus. Građani se javljaju sa različitim simptomima, a novi sojevi virusa šire se sve brže.

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica ocenjuje epidemiološku situaciju u Sremu kao nepovoljnu. Među novoobolelima dominira radno aktivno stanovništvo, a najveći broj čine osobe uzrasta od 20 do 39 i od 40 do 59 godina. Procenat registrovanih i potvrđenih 19. januara svih uzorkovanih je sledeći:                                           

Pojavom novih sojeva korona virusa pune se i Kovid  ambulante u svim  sremskim opštinama. Omkron soj lako se prenosi, ističu nadležni, ali su simptomi virusa nešto lakši u odnosu na ranije sojeve.

Nadležni ističu da će broj zaraženih osoba korona virusom nastaviti da raste i podsećaju da je jedina zaštita vakcinacija i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=AlGmrlIdfYw

Sanja Mitrović

%d bloggers like this: