Besplatan vrtić za treće i četvrto dete (Video)

Grad Sremska Mitrovica doneo je odluku o finansijskoj podršci porodicama koje imaju troje i četvoro dece sa teritorije grada. Grad će preuzeti na sebe kompletan trošak vrtića za treće i četvrto dete, kao meru finansijske podrške i pronatalitetne politike, saopštila je gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica Svetlana Milovanović.

Nikola Tejić, otac troje dece podržava mere lokalne samouprave. Iako su i on i supruga zaposleni, ova olakšica je značajna i za kućni budžet.

Grad Sremska Mitrovica će snosiće  celokupne troškove boravka u vrtićima predškolske ustanove “Pčelica”. Takođe, cena koju su roditelji plaćali za boravak dece u vrtiću ostaće nepromenjena. Grad će povećati svoje učešće sa 80 % na 85%,iako su se troškovi boravka dece u vrtiću značajno uvećali.

Lokalna samouprava odlučila se za ovu meru kao jednu od mera podrške pronatalitetne politike,istakla je gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica, Svetlana Milovanović.

Uz ove mere, roditelji će biti oslobođeni i plaćanja pripremnog predškolskog za poludnevni boravak, saopštili su prisutni.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=uYOhtXSkpKk

Sanja Mitrović