Rekonstrukcija pozorišta “Dobrica Milutinović” (Video)

Rekonstruiše se pozorište “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici. Ova zgrada, koja datira još od 1944. godine, nije odolela zubu vremena, te je neophodna potpuna rekonstrukcija. O ovom značajnom projektu govorio je i potpredsednik Vlade Srbije Branislav Nedimović.

Mitrovčani ističu da je velika potreba za rekonstrukcijom jedne od najvažnijih i najpoznatijih ustanova kulture u Sremskoj Mitrovici i podržavaju ovu odluku. Zavod za zaštitu spomenika Sremska Mitrovica je dao uslov, te je projekat u fazi rekonstrukcije. Krajem prošle godine kada je usvojen budžet, načelnik Šarošković je najavio ovu investiciju.

O ovoj veoma značajnoj investiciji za Grad, govorio je i potpredsednik Vlade Srbije, Branislav Nedimović, koji je naglasio da će se raditi potpuna rekonstrukcija objekta.

Pozorište “Dobrica Milutinović” je profesionalno pozorište sa dugom tradicijom negovanja amatera. Domaćin je mnogih kulturno – umetničkih programa, kao što je “Festival besedništva”. Ovakva ustanova, koja je jedan od simbola Sremske Mitrovice, sa svojom dugom tradicijom i postojanjem, zaslužuje potpunu obnovu.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=k8lgnWqzCYI

Dejana Kovačević