Nedimović: “Niko nije jači od Grada i stranke” (Foto + Video)

“Niko nije jači od Grada i stranke, ma kolike njegove zasluge bile”, rekao je Branislav Nedimović, poverenik Srpske napredne stranke u Sremskoj Mitrovici i član Predsedništva stranke, a povodom ostavki dva načelnika gradskih uprava iz redova naprednjaka. Prema rečima Nedimovića: “Mitrovica nastavlja svoj razvoj, a na predstojećim izborima očekujem još ubedljiviju podršku građana za politiku koju sprovodimo“.

“Ako želiš da izbegneš kritiku, moraš da ne govoriš ništa, da ne radiš ništa i da budeš ništa. Ja ne biram ništa od toga, reći ću sve što mislim i učiniću sve što mogu za svoj grad i državu”, tim rečima je Branislav Nedimović započeo svoje današnje obraćanje u sedištu SNS – a u Sremskoj Mitrovici, a povodom ostavki načelnika gradskih uprava Miroslava Jokića i Ljubomira Vujčića koji su iz redova naprednjaka. Nedimović je rekao da ga je o ostavkama obavestila gradonačelnica Milovanović tokom jučerašnjeg dana, a da su načelnici u obrazloženju naveli lične razloge.

Nedimović je rekao da se svojih saradnika ne odriče, ali da se red mora znati i da oni, kako je rekao u sportskom žargonu, za sada “odlaze na klupu za rezervne igrače”. Potom je govorio o projektima koji će se realizovati, a u čijoj izradi su učestvovali, između ostalih, i Jokić i Vujčić. Kao najznačajnije je naveo izgradnju nove bolnice, kao i sportske sale u Mačvanskoj Mitrovici.

Prvi put će u naselju Mala Bosna biti izgrađen vrtić, a biće uvedeni i novi smerovi u Visokoj školi za strukovno obrazovanje. Oko Mitrovice biće podignut zeleni prsten, a uz to, ulagaće se i u drugu infrastrukturu. Uz poruku da Mitrovica nastavlja da se ubrzano razvija i da niko ne može biti jači od Grada i stranke, Nedimović je zaključio obraćanje. Do izbora novih načelnika, uprave će voditi njihovi zamenici. 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=CtSeIe2PKtU

Više o temi u Novostima i Reportaži dana.

%d bloggers like this: